2014: Kakle, armasta ja ela!

Ring saab jälle täis. Aasta lõpp on omamoodi pööriaeg – meil tuleb vanast lahti öelda ja end näoga uue poole pöörata.

2013

Milline sõna võiks iseloomustada sinu 2013. aastat? Tempo, seiklus, kergus, õppimine, algus, pinge, väljakutse, lahkumine, vabanemine? Just praegu on sobiv aeg vaadata tagasi ja teha mööduvast aastast kokkuvõte – vaadata üle oma saavutused ja kordaminekud, aga ka valud ja läbikukkumised. Mille poolest oli see sinu jaoks ÜKS TÄHTIS AASTA? Mida uut enda ja elu kohta teada said? Ära unusta ka väikeseid asju, sest kunagi hiljem elule tagasi vaadates võivad just need osutuda su elu suureks pöördehetkeks!

Mina saan oma mööduvat aastat kõige paremini iseloomustada sõnapaariga teel olemine. Kõik tõesti voolas, ei olnud suuri vapustusi ega eneseületamist. Ju on praegu mu elus just selline etapp – midagi olulist on ära õpitud ja nüüd on aeg harjutada, harjutada, harjutada. Sest vanad mõtlemis- ja reageerimisharjumused on visad kaduma! Ma olen harjutanud iseenda ees ausaks jäämist ja vähem tubli olemist ja lihtsalt olemist. 

2014

Mis on see sõna või sõnapaar, mida tahaksid kasutada oma järgmise aasta kirjeldamiseks? Hea võimalus on alustada tavapäraste eesmärkidega nagu „tahan võtta kaalust alla“. Nüüd küsi endalt, miks sa tahad kehakaalu vähemaks saada. Tahad olla tervem? Soovid, et sul oleks rohkem enesekindlust? Kui nii, siis vali järjekordse dieedi asemel hoopis aasta märksõnaks „tervis“ või „enesekindlus“. See pole tüüpiline uusaastalubadus „5 kilo kaalust alla!“. Lubadused on midagi, mida tuleb täita. Aasta märksõna on justkui su enda poolt valitud ELAMISE VIIS. Stephen Shapiro („Eesärgivaba elu“) nimetab sellist märksõna aasta teemaks, mis on kui kompass. „Niimoodi on lihtne kompassi abil suunda määrata. See ei dikteeri kindlat tulemust ega eelda erilist teed või plaani,“ kirjutab Shapiro. See annab kõigele, mida teed, fookuse. Kuid mitte sellise, mis piirab, vaid sellise, mis innustab ja puhub su ettevõtmistesse elu. Aasta teema võiks olla kui lennukas unistus, mis paneb su silmad särama ja kannustab tegutsema. Nii võivad sind aasta lõpus üllatada ettearvamatud tulemused.

Ma soovin, et mu 2014 tuleks leppimise ja usaldamise aasta (pole teab mis lennukas :-)). Ma olen õppinud keelt hammaste taga hoidma, aga sisemuses ägestun vahel ikka. Sageli pole asi üldse reageerimist väärt! Ei pea koguaeg kontrollima ja püüdma muuta. Las olla! Meil tuleb paratamatult leppida sellega, et tulevik on ebakindel, et teised inimesed käituvad ebamõistlikult. Leplikkus aitab kõrvale jätta kõik hinnangud, hingata usaldavalt välja ja öelda endale budaliku rahuga: „Las olla!“

Mul seisab järgmisel aastal ees üks põnev reis, mis suure tõenäosusega lööb mõrad mu senisesse maailmapilti. Ka sellises olukorras kulub usaldamine marjaks ära.

Noh ja muidugi armastuse aasta. Sest teisiti enam ei oskagi. Igas päevas olgu elusust ja armastust! Nagu vana d´Artagnan (Hollywoodi versioonis) oma pojale soovis, kui teda suure linna poole teele saatis: „Satu pahandustesse, poeg! Kakle, armasta ja ela!“

*** *** ***

Liitu Jooga ja teraapia Facebookiga!

Eelmine
Olen ise oma õnne sepp
Järgmine
Ilusate inimeste paradiis

Vastused puuduvad

Email again: